Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бе един от добрите ни петъци, обобщи Фетел

Бе един от добрите ни петъци, обобщи Фетел

37
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе най-бърз в петъчните тренировки на пистата Хунгароринг, а съотборникът му Кими Райконен се класира четвърти в следобедната сесия. От Ферари отчетоха добро темпо както в един бърз тур, така и в дълги серии, но отбелязаха също така, че реалните предизвикателства започват в квалификацията.

„Следобед бях доста по-доволен, отколкото сутринта, тъй като според мен автомобилът вървеше по-добре в една бърза обиколка”, заяви Фетел след тренировките. „Все още има какво да подобрим, но чисто технически този петък бе един от най-добрите ни дни (за подготовка).”

„Огромното количество работа, което ни предстои, вероятно е най-добрият начин да сме постоянно заети и да преодолеем уикенда. На тази писта квалификацията и стартът са много важни и могат да предопределят изхода, тъй като изпреварванията са особено трудни.”

Райконен също посочи, че програмата на Ферари премина нормално. Той каза, че условията на трасето бяха трудни, но това е нормално за първия ден на пистата.

„Не обръщаме кой знае какво внимание на времената. Положението не е лошо, а колата работеше според очакванията ни. Надявам се утре да разполагаме с необходимата ни скорост”, допълни финландецът.