Начало Formula E News Буеми с втора победа за сезона във Формула Е

Буеми с втора победа за сезона във Формула Е

47
0
Себастиен Буеми

Бившият пилот от Формула 1 Себастиан Буеми от екипа на Рено e.Dams спечели втората си победа за сезона във Формула Е. Швейцарецът триумфира на трасето в Пунта де Есте в Уругвай, като надпреварата беше 3-и кръг от шампионата. Втори и трети останаха други бивши пилоти от Ф1 – Лукас ди Граси (ABT Schaeffler Audi Sport) и Жером Д’Амброзио (Dragon Racing).

На старта поведе тръгналият от полпозишън Д’Амброзио пред Сам Бърд, който потегли по-добре от Люк Дювал, 2-и в решетката. Малко по-късно Буеми изпревари Дювал и излезе 3-и. След това швейцарецът задмина и Бърд и стана 2-и. Той веднага подгони лидера и в 8-ата обиколка Буеми поведе в класирането, изпреварвайки Д’Амброзио.

Дювал от своя страна също мина пред Бърд в битката за 3-ото място. Сам загуби позиция и от Ди Граси. В 13-ия тур Бруно Сена се удари в стената и повреди окачването си. Той се оплака, че не може да взема десните завои. В крайна сметка той отпадна.

При влизанията в бокса на лидерите за смяна на колите в 18-ата обиколка Ди Граси мина пред Д’Амброзио, ставайки 2-и. Буеми запази лидерството. Дювал бе 4-и, а Никола Прост 5-и. Сам Бърд отпадна малко след това с технически проблем. Колата му спря опасно на пистата и беше назначена виртуална кола за сигурност.

В 21-ия тур надпреварата беше подновена. В челото не настъпиха промени и Буеми спечели, следван на 3.5 сек от Ди Граси и Д’Амброзио. В последния тур в битка за 8-ата позиция шампионът Нелсон Пике и Верн се удариха, а след това бразилецът допусна грешка и се разби в мантинелите.

За Буеми това беше 2-и успех за сезона. С нея той излезе начело с 62 точки, с точка повече пред Ди Граси. Трети е Д’Амброзио с 28 т.