Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без санкции за катастрофата между Грожан и Сайнц

Без санкции за катастрофата между Грожан и Сайнц

49
0
Ромен Грожан

Стюардите на Гран при на Великобритания решиха да не предприемат по-нататъшни действия относно катастрофата между Ромен Грожан и Карлос Сайнц. Те се удариха малко, след като колата за сигурност, излязла заради инцидента на Маркус Ериксон, се прибра.

След изслушването на състезателите и преглед на видео записите стюардите стигнаха до заключението, че случилото се е състезателен инцидент. Грожан освен това се извини на съотборника си Кевин Магнусен за сбутването помежду им от началото на състезанието на пистата Силвърстоун. То също бе разследвано, но нямаше санкции.

„Ромен се извини на Кевин”, каза шефът на Хаас Гюнтер Щайнер. „Предполагам, че изчака прекалено дълго със спирането. От пода на Кевин липсваше парче и се виждаше, че е загубил аеропритискане и баланс.”

„Мисля, че инцидентът в началото с Кевин беше заради грешки и на двама ни”, коментира Грожан в официалния рилийс на тима си. „Подобно нещо не би трябвало да се случва и ще работим, за да не става пак. Станалото очевидно ни коства много позиции в първия завой. Честно казано, не съм проучил ситуацията с Карлос. Имах чувството, че той зави доста твърдо и не ми остави кой знае колко място от вътрешната страна. Опитах се да спра, за да избегна удар, но нямаше къде да отида.

Сайнц пък направи страхотен старт и от 16-и на грида бе девети в първата обиколка.

„Стартът ми бе невероятен – спечелих 7 места и от 17-и отидох девети. Загубихме някои позиции, но след питстопа за гуми софт по време на сейфти кара нещата изглеждаха добре и бяхме на път да се върнем в точките. Жалко, че всичко приключи така”, коментира пилотът на Рено.

Според испанеца двамата с Грожан си оставили достатъчно място, но съперникът му загубил контрол върху колата си.

„Поех риск, за да опитам да го изпреваря и тръгнах от външната страна в Копс. Мисля, че той леко изтърва автомобила на влизане в кривата и се ударихме”, допълни Сайнц.