Начало Други Буеми пред Конуей след 1 час и половина на Льо Ман

Буеми пред Конуей след 1 час и половина на Льо Ман

51
0

Себастиан Буеми с Тойота номер 8 води след 1 час и половина на тазгодишното издание 24-те часа на Льо Ман. Швейцарецът, който е в екип с Казуки Накаджима и Фернандо Алонсо е пред другия прототип на японците, пилотиран от Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес.

Конуей поведе след старта от втора позиция, а Буеми беше ударен отзад от третия Андре Лотерер с Rebellion R-13 №1, който остана без нос. Счупеният елемент доведе до завъртане на Бен Ханли от DragonSpeed BR1.

Британецът все пак продължи състезанието, а Лотерер мина през бокса за нов нос. Отпред Конуей и Буеми си размениха лидерството няколко пъти, като Себастиан успя да запази първото място за по-дълго време.

На трета позиция се движи Стефан Саразен от SMP Racing BR1 с номер 17, който изостава на 1 минута и половина от водача. След него е Томас Лоран с Rebellion R13 №3 и Бен Ханли от DragonSpeed BR1.

При първите спирания в бокса Тойота с номер 8 прекара повече време заради смяна на компоненти по задната част на колата заради удара след старта с Лотерер. Въпреки по-дългия питстоп Буеми остана начело с аванс от около 15 сек пред Конуей.