Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Болидът на Макларън тази година има по-малко притискане от миналогодишния, призна Браун

Болидът на Макларън тази година има по-малко притискане от миналогодишния, призна Браун

112
0
Макларън,Щофел Вандоорн

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун призна, че тазгодишният болид на тима има по-малко притискаща сила спрямо този от 2017 г. И това е основната причина за недостатъчно доброто представяне на отбора от началото на сезона.

Екипът от Уокинг бе на 4-о място при конструкторите след първите състезания, но в последно време скоростта и надеждността не са на никак добро ниво и това доведе до спад до 6-ото място. Тимът бе изпреварен първо от Рено, а след това и от Хаас.

„Нямаме същото ниво на потискане тази година спрямо миналата, каза Зак. – Открихме област, в която колата ни е по-слаба спрямо 2017 г. Не мога да кажа, че миналия сезон сме имали най-доброто шаси, но тогава имахме повече притискаща сила спрямо сегашния болид.“

Браун заяви още във връзка в промените в структурата на тима и напускането на Ерик Булие, че на тима ще трябват години, за да се върне в челото. „Не искам да правя точни прогнози, Може да са 2, може и 10. По-скоро някъде по средата“, обясни американецът.

Той обясни още, че тимът няма поставена коректна цел като класиране при конструкторите за сезона, но каза, че Макларън няма да се предаде в битката за 4-ото място, в която участват още Рено, Хаас и Форс Индия.

Специален материал за ситуацията в Макларън и причините за кризата в тима четете в брой 216 на списание ClubS1