Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Най-трудно ми беше с точките на спиране

Бътън: Най-трудно ми беше с точките на спиране

54
0

Дженсън Бътън коментира тази вечер в падока на трасето в Монако, че вероятно най-трудно му е било да свикне с новите точки на спиране на колата с напълно новите гуми на Пирели и аеродинамиката с много повече притискане.

„Особено в първата тренировка ми беше наистина малко странно да спирам толкова късно при положение, че в последните 7-8 години съм правил това на съвсем различни места”, каза победителят тук от 2009 г., който трябваше да замени участващия в Инди 500 Фернандо Алонсо. „След обяд с отлагането на гума грипът стана още по-голям и това допълнително промени нещата. Направо не беше за вярване колко бързи бяхме и изпитах истинско удоволствие.”

Англичанинът обясни още, че се чувства прекрасно и в края на краищата той работи с много момчета и инженери (конкретно този уикенд с инженера на Алонсо в последните месеци Том Стелърт), с които е бил само до преди няколко месеца и му е приятно да види отново толкова много познати лица на хора от пресата. Дженсън заяви още, че е минавал сравнително далеч от мантинелите, защото с новите гуми рискът от контакт е много голям и се е пазил особено от докосване на предните, тъй като ако те минават, минава цялата кола.

Световният шампион за 2009 г. каза още, че няма никакви притеснения относно физическата си подготовка и че вратът му е добре трениран, а и утре е ден за специални събития в Монте Карло и ще има достатъчно време да се възстанови заедно със своя физиотерапевт.

„Утре ще подредя всичко в главата си, ще анализираме нещата и съм убеден, че имаме още добър потенциал за използване”, каза още пилотът.