Начало Рали Безпогрешен Ожие в Корсика, Льоб катастрофира (видео)

Безпогрешен Ожие в Корсика, Льоб катастрофира (видео)

69
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие бе безпогрешен в първия ден от рали Корсика, четвърти кръг от световния рали шампионат за 2018 г. Пилотът на М-Спорт завърши петъка с аванс от 33,6 секунди пред Тиери Нювил (Хюндай). Себастиен Льоб пак падна в канавка още във втория етап за деня, откъдето нямаше как да излезе и отпадна от битката.

Ожие успя да преодолее проблем с управлението на своя Форд Фиеста и спечели и двете преминавания на 49,03-километровата отсечка Ла Порта – Вале ди Ростино.

„Натискахме здраво през целия ден, страхотно начало на ралито. Останах изненадан от времето си в първата отсечка, тъй като преминаването не бе перфектно. Автомобилът бе със същата нестабилност като в Монте Карло”, обясни французинът.

Льоб бе втори след първата отсечка сутринта, но в следващата катастрофира. Това е второто рали от програмата с три старта на деветкратния световен шампион за 2018-а. Инцидентът стана 400 метра след старта на втората състезателна дистанция – той се изпързаля при излизането от завой с твърде висока скорост, а канавката, в която падна, бе твърде дълбока.

Нювил пък имаше грижи със спирачките си и заяви, че не се е чувствал напълно уверен в автомобила си.

„Трябва да приемем, че не можем да победим Себастиен, но и да останем позитивно настроени, за да се защитим от останалите съперници”, допълни белгиецът.

Трети, на малко над 5 секунди зад пилота на Хюндай, е Крис Мийк с втория Ситроен С3 WRC. Той пък имаше проблеми с интеркома в колата си.

Съботният етап е най-дългият в рали Корсика. Състои се от шест състезателни отсечки с обща дължина 136,9 км.