Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказание за Верстапен, Рикиардо: Беше повече лош късмет

Без наказание за Верстапен, Рикиардо: Беше повече лош късмет

87
0
Даниел Рикиардо

Макс Верстапен ще стартира от седма позиция в Гран при на Унгария. Холандският пилот на Ред Бул запази мястото си, след като бе разследван от стюардите за инцидент с Ромен Грожан (Хаас). Решението бе, че по случая няма да има по-нататъшни действия.

„Основният ми проблем днес бе липсата на сцепление, особено в Q3. Усещането с интермедии не бе лошо, но ситуацията се усложни сериозно, когато сложих гуми за мокро. Изглежда като че ли колата ни има известни проблеми на мокра писта и трябва да разберем защо нещата стоят по този начин. Вече знаехме, че имаме грижи със загряването на гумите и това си пролича”, заяви Макс.

„По принцип се чувствам комфортно в условия като днешните, но просто не бях в състояние да се справя. Сутринта не бяхме доволни и направихме някои промени по настройките. Смятам, че ситуацията щеше да е съвсем различна, ако не бе заваляло. Това ми дава увереност за утре, но старт от седма позиция няма да ме улесни. Мисля, че прогнозата е за сухо и топло време. Но ние не очаквахме и днешния порой, така че да видим какво ще стане.”

Даниел Рикиардо не прескочи Q2 и е на 12-о място на грида. Той отдаде провала най-вече на лош късмет.

„Имахме софт, които трябваше да използваме и сметнахме, че обиколка с тях ще е достатъчна за Q1”, обясни избора си на гуми за първия квалификационен сегмент австралиецът. „Малко ми усложниха живота, но все пак се справих, макар и на косъм. След това в началото на Q2 заваля и първата кола на трасето печелеше огромно предимство.”

„В първия ми бърз тур, който бе най-важен, [Ланс] Строл се завъртя пред мен и се наложи да се откажа. После ставаше все по-мокро, а бях изпуснал шанса си. При следващите опити просто се опитвах да оцелея в третия сектор. Трябваше да сложим и гуми за мокро, а те не са толкова бързи, колкото интермедиите. Така че всъщност беше повече лош късмет, отколкото лоша стратегия. Утре ще трябва да си пробивам път. Ще изпреварвам, ще намеря начин!”