Начало Moto News Баутиста иска по-добри резултати, въпреки болката от падането

Баутиста иска по-добри резултати, въпреки болката от падането

81
0

Въпреки, че ще бъде в достатъчно добра форма, за да участва в състезанието на Льо Ман, новакът в тима на Сузуки в MotoGP – Алваро Баутиста, със сигурност ще бъде измъчван от силна болка, идваща от наранената му ключица, която той счупи по време на тренировки с кросов мотоциклет миналата седмица. Той обаче е изцяло амбициран да подобри най-добрия резултат, който успя да постигне до момента в дебютния си сезон в кралския клас.

„За съжаление имах малък инцидент миналата седмица и счупих кост в едното си рамо. Тя бе оправена и въпреки, че все още доста ме боли, аз съм изцяло фокусиран върху предстоящия уикенд.

Льо Ман не е от любимите ми трасета и всъщност е единственото, на което не съм се качвал на подиума, затова ще бъде страхотно да променя това възможно най-скоро. Стартирах първи тук миналата година (в 250-кубиковия клас), но финиширах едва четвърти, затова трябва да подобря този рекорд.

Завърших последното състезние на Херес десети и въпреки че бях най-напред от новаците, определено искам да се представя и по-добре. Не стартирах много добре в Испания и затова трябва да поработя върху това. Но най-важното все пак е просто да карам мотоциклета, затова просто ще се опитам да дам максимума от себе си“, заяви младият испанец.