Начало Moto News Бен Спийс ще кара Ямаха М1 с уникална разцветка във Валенсия

Бен Спийс ще кара Ямаха М1 с уникална разцветка във Валенсия

114
0

Новият световен шампион в Супербайк – Бен Спийс, който ще възседне Ямаха YZR-М1 за последното състезание от MotoGP във Валенсия, ще кара уникално оцветен мотоциклет и съответно ще носи уникално оцветен състезателен екип.

Тъй като Спийс ще се състезава с Уайлдкард в последното състезание от сезона, това ще бъде единственият път, в който той ще кара подобно оцветен мотоциклет, защото догодина той ще заеме мястото на Джеймс Тосланд в екипа на Монстер Ямаха Тек 3.

Американецът постигна изключителен успех, спечелвайки титлата в Супербайк в дебютния си сезон и едновременно с това подписвайки договор за преместване в MotoGP.

През тази година той успя да постигне 14 победи в световния Супербайк шампионат и да стартира 11 пъти от полпозишън. Така той се превърна в най-успешния новак в цялата история на Супербайк.

„Наистина съм ентусиазиран от възможността да се състезавам във Валенсия този уикенд. Изцяло съм наясно, че отиването от Супербайк в MotoGP е голяма крачка и съзнавам, че няма да е възможно да постигна същите резултати и през първата година тук. Гледам на този уикенд като на възможност да прекарам малко време на мотоциклета и да започна да го изучавам за следващия сезон, както и разбира се да се позабавлявам малко“, сподели пред журналистите младият американец.