Начало Рали БФАС с промени в календара за сезона

БФАС с промени в календара за сезона

172
0
БФАС

Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) публикува нов спортен календар за сезона в някои промени спрямо предишния, пуснат в края на миналата година. Най-съществени са те в националния рали шампионат.

Първоначално от БФАС бяха предвидили 4 кръга за националния шампионат, но след писмо от АСК Мотоспорт Т-Н, кръговете от рали шампионата се увеличават на 5 с включването на Сърбия, което ще се проведе на 22-23 септември.

Променени са датите на рали Твърдица-Елена, което в първия вариант на календара бе на 23-24 юни, а сега ще е на 6-8 юли. Рали Сливен остава с първоначалните си дати – 7-9 септември.

Най-голямото ни рали Бълагрия остава на 1-3 юни, но ще има нов организатор. На заседание на УС на БФАС беше взето решение, състезанието на се организира от Българската федерация по автомобилен спорт.

В дисциплината Затворен маршрут също има промени. Шампионата остава с 6 кръга, но състезанието в Хасково ще се проведе на 30 юни – 1юли, а не на според първоначалния вариант на 26-27 май.

Според новия календар шампионатът на планинско изкачване ще бъде с един кръг по-малко. Липсващото състезание е планинско Казанлък, което бе обявено за 19-20 май. Другата промяна е на планинско Раховец-Лясковец, което ще се проведе с 1 седмица по-късно от предвиденото. Новата дата е 14-15 юли.

ТУК може да видите новият спортен календар