Начало BG спорт БФАС със становище относно решението на СБА

БФАС със становище относно решението на СБА

119
0
БФАС

Българската федерация по автомобилен спорт обяви свето становище относно решението на Съюзът на българските автомобилисти (СБА) да отнеме лиценза на централата към Международната автомобилна федерация (ФИА), което беше обявено миналия петък. Публикуваме пълния текст без редакторска намеса:

Уважаеми колеги,

УС на БФАС обсъди постъпило писмо от УС на СБА с вх.№009/21.01.2019г. и бихме искали да Ви уведомим за следното: Легитимността на органите на юридическите лица се определя от съответният градски съд, като решенията и актуалността им са видни в Търговският регистър и Агенцията по вписванията. За яснота прилагаме извадка от търговския регистър с дата 23.01.2019гНа официалният сайт на Министерството на младежта и спорта също ясно е описано легитимното управително тяло на БФАС.

Единствената национална спортна власт по автомобилен спорт в Република България е БФАС. Това е видно и удостоверено с лицензия № 002483/06.11.2018г., издадена от Министерството на младежта и спорта. Това решение може да бъде променяно съгласно закона за спорта единствено от институцията, която го е издала, а не от други юридически лица.

БФАС и СБА са две абсолютно независими една от друга юридически организации. Определянето на легитимност, оценката на дейността, грубите опити за вмешателство в работата и изпълнението на дейностите една на друга са неприемливи и недопустими.

В пълно противоречие със закона и Устава на FIA СБА все още е носител на спортните права на FIA, но с действията си СБА възпрепятства международната дейност на БФАС, както и участието на български състезатели извън територията на България.

УС на БФАС се ангажира с изпълнението на решение на Общото Събрание на БФАС и ще предприеме в най-кратки срокове необходимите стъпки за придобиване на спортни права и от FIA за територията на Република България.

УС на БФАС информира всички свои членове, че сезон 2019 г. ще бъде проведен съгласно приетите нормативни документи и спортен календар. Пожелаваме на всички наши колеги успешен сезон 2019!

С уважение: УС на БФАС