Начало Други БФАС ще продължава да изпълнява функциите си до вписването на новото ръководство

БФАС ще продължава да изпълнява функциите си до вписването на новото ръководство

246
0
Александър Ковачев

Сегашното ръководство на БФАС ще продължи да изпълнява функциите си до момента, в който избраното ново такова бъде вписано в съда. Това обяви действащият председател на федерацията Владимир Илиев на пресконференция в пресклуб България.

Той отхвърли категорично обвиненията на новоизбрания председател Калоян Станчев, че нарочно не иска да сдава властта и прави спънки на новото ръководство. Илиев заяви, че не иска да пречи на никой и ще работи за доброто на спорта.

Самият той чака 1 година и 2 месеца след изборите през май 2014 г. да бъде вписан в съда и да поеме властта на федерацията. На 21 април имаше общо събрание на БФАС, на което Илиев заяви, че няма да се кандидатира за председател и че се оттегля. Тогава бе избран Станчев и новият управителен съвет с членове: Христо Стоилов, Тодор Желев, Георги Тарлеков, Георги Янакиев-младши, Веселин Кабаджов и Йордан Тодоров.

„Длъжни сме да работи, докато новият УС не бъде вписан“, каза Илиев. Александър Ковачев, който е член на сега действащия УС, заяви, че нещата опират до съда и не зависят от сегашното ръководство. „В момента на вписване на новата федерация си събираме шапките, каза Ковачев. – Дотогава продължаваме да работим и имаме проект рали България да стане кръг от Европейския шампионат.“

Ковачев посочи също така, че Станчев е направил нарушение на законите, като е изпратил писмо от името на БФАС, посочвайки себе си като председател, към Агенция Пътна Инфраструктура Стара Загора със запитване за датата на писмото с отказ да се проведе планинското изкачване Шипка Дамасцена.

Председателят на АСК Дамасцена Алба Николай Мончев заяви, че едва миналия понеделник е получил писмото, с което не се разрешава провеждането на състезанието, но призна, че е знаел за него дни преди това. Самият той постави под съмнение доводите за отмяната, като посочи, че лично е ходил да премери дължината на проблемните участъци и те били много по-малки от посочените от АПИ.

В момента се обсъждат 2 варианта за нови дати за провеждане на състезанието. За надпреварата е имало подадени цели 63 заявки към момента на обявяването, че тя няма да се състои на 21-22 юли.

По време на пресконференцията двукратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков направи специален подарък за Николай Мончев.

Той му връчи своя часовник, който Влъчков получи за полпозишъна си в последния кръг от сериите GT4 на пистата Нюрбургринг в своя клас в началото на месеца. Подаръкът е в знак на признателност и благодарност за подкрепата на Дамасцена Алба към пилота през този сезон. Мончев благодари за подаръка, като беше много развълнуван от оказаната му чест.