Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бях изненадан, че никой не вървеше с моето темпо, заяви Люис

Бях изненадан, че никой не вървеше с моето темпо, заяви Люис

75
0

Люис Хамилтън заяви, че е изненадан от факта, че никой друг пилот не е бил в състояние да върви с неговото темпо в Гран при на Испания. Британецът спечели втора победа за сезона, като води почти през цялото състезание, без да бъде застрашен от никой. Втори остана неговият съотборник Валтери Ботас, но на цели 20 секунди.

„Днес колата и аз бяхме в такава хармония, каквато не съм усещал за целия сезон досега, каза Люис. – Не знам как е изглеждало, но отвътре се чувствах много силен. Но бях изненадан, че никой нямаше моето темпо днес. Дърпах напред с по 1 секунда на обиколка. Нещата продължиха така през цялото състезание.”

Хамилтън все пак отбеляза, че има области, в които тимът още не е перфектен и има нужда от подобрение. Според него ключовият момент е бил стартът на състезанието, след който той е трябвало да задържи първата позиция. Британецът го направи, а след това бързо увеличи дистанцията между себе си и Фетел.

„Исках да направя добър старт и успях. В предишните години тук не винаги потеглях добре, като позицията ми беше атакувана в първия завой от други пилоти, обясни още Люис. – Сега положих много усилия да стартирам добре и го направих.”

Според британеца във Ферари са допуснали грешка, вкарвайки Фетел за втори път в бокса за нови гуми медиум: „Те очевидно сбъркаха със стратегията. В Ред Бул пък бяха много бързи в последния сектор. Видях това когато следвах Макс. Те ще бъдат много силни в Монако и ще бъде трудно да ги победим там.”

Ботас също изрази притеснение относно следващото състезание в Монако, където очаква „биковете” да са много силни. Според него решението да остане с първия си комплект медиум гуми до финала на състезанието е било правилно, въпреки тяхното сериозно износване в края. Валтери смята, че ако Фетел не бе направил втори стоп, е щял трудно д аго изпревари, въпреки че е бил по-бърз.

Ексклузивно интервю с Хамилтън четете в новия брой 215 на списание ClubS1