Начало Formula E News Бирмингам може да замести Монреал като домакин във Формула Е

Бирмингам може да замести Монреал като домакин във Формула Е

53
0

Шефовете на Формула Е проучват възможността Бирмингам да замести Монреал като домакин на кръг от Формула Е през този сезон. Състезанията в канадския град трябваше да се проведат на 29 и 30 юли, но след смяната на кмета на града надпреварата бе отменена.

Очаква се решение дали състезанието в Монреал ще има заместник да бъде взето след среща на борда на директорите на шампионата тази седмица. Ако има такова, то обаче няма да се проведе на въпросните дати, а в края на юни. По този начин последните 2 кръга от сезона ще бъдат в Ню Йорк на 16-17 юли.

За последно състезание във Формула Е във Великобритания имаше през 2015 г., а в Бирмингам автомобилна надпревара през 1990 г., когато състезанието Superprix беше кръг от шампионата на Формула 3000 (на втората снимка) и Британския шампионат за туристически автомобили.  

Вариант за заместник на Монреал е и пистата Норисринг в Германия, като трасето там има нужната инфраструктура. Вариант е да има и още едно състезание в Рим, където има голям интерес от феновете и силна подкрепа от местните политици.