Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Битката за победата в Сингапур ще е между 3 тима, смята Хамилтън

Битката за победата в Сингапур ще е между 3 тима, смята Хамилтън

52
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън очаква битката за победата в Гран при на Сингапур да бъде между 3-те водещи отбора – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

На трасето Марина Бей Сребърните стрели обикновено не се представят на ниво заради конфигурацията и необичайните условия, но в тренировките днес Хамилтън показа много конкурентно темпо и бе съвсем близо до Кими Райконен.

„Изглежда, че ще бъде битка между Ферари, Ред Бул и нас, каза британецът. – Първата сесия беше добра за мен, въпреки че това може и да не се виждаше на екрана с времената, тъй като не използвахме гумите хиперсофт. Изпълнихме програмата си, опитахме различни опции и постигнахме добри резултати от тях.“

Според Люис колата на Мерцедес тази година е много по-добра в Сингапур спрямо миналата, като това се дължи на здравата работа на тима на пистата и във фабриката. „Ние ме близо до Ферари, но утре ще разберем колко бързи са те всъщност“, завърши шампионът.

Неговият съотборник Валтери Ботас имаше трудности и в двете сесии, като изостана значително от времената на Люис. В първата финландецът остана 8-и, а във 2-ата 5-и. Той отчете подобренията по колата, но се оплака, че не е могъл да направи една чиста бърза обиколка.

„Още в първата тренировка колата вече изглеждаше по-добре от миналия сезон, обясни Ботас. – Тя е много по-бърза с пакет за голямо аеропритискане, дори спрямо началото на сезона. Във втората Ферари и Ред Бул изглеждаха много бързи, но ние не бяхме далеч от тях. Но тук е много трудно да постигнеш перфектния баланс.“