Начало Moto News БМВ показаха концептуален мотоциклет с 6 цилиндъра

БМВ показаха концептуален мотоциклет с 6 цилиндъра

434
0

БМВ са всеизвестни със своите 6-цилиндрови редови двигатели, макар и те вече да не са част от производствената гама автомобили на марката. Сега обаче този прекрасен тип агрегати бе отново възроден и то в мотоциклет!

Макар и все още само прототип, БМВ Concept 6 е модел, който със сигурност ще предизвика небивал интерес, най-малкото защото всеки мотоциклет БМВ е синоним на думата авангардност. Моторът представлява супермодернистичен „кафе рейсър“, който вероятно ще стане част от К-серията на марката в близко бъдеще.

6-цилиндровият двигател има работен обем от 1600 кубически сантиметра и въпреки че мощността му е почти същата, както на 4-цилиндров агрегат от К-серията, то въртящият му момент е доста по-голям. Става въпрос за цели 130 Нм и то постигащи се при само 2000 об/м. Също така във всеки един момент ездачът може да се информира с колко точно процента от него разполага, посредством LED-дисплея на таблото.

Разходът на гориво също е по-нисък в сравнение с конвенционален двигател с 4 цилиндъра, за което голяма заслуга има Е-gas технологията.

Въпреки типичните за „кафе-рейсър“ висок резервоар и къса опашка, дизайнът на мотоциклета е изключително модернистичен и същевременно много агресивен. Предницата пък има типичния за БМВ моделите раздвоен спойлер.