Начало Formula E News BMW направи първи тестове на болида си за Формула Е

BMW направи първи тестове на болида си за Формула Е

228
0

BMW направи първи тестове на болида си за Формула Е за следващия 5-и сезон от електрическите серии, който ще започне през есента на тази година. Тогава в спорта ще се използват автомобилите от второто поколение на сериите с по-големи крила и сили на притискане, и с много по-голям капацитет на батерията, позволяваща затварянето на състезателната дистанция без смяна на колата.

Това стана на трасето Майзак, като зад волана на автомобила iFE.18 беше заводският пилот на компанията Том Бломквист, който изпробва изцяло новия двигател на баварците, с който те се надяват да са конкурентни още от първия сезон в набиращия все по-голяма популярност шампионат.

„Появата на БМВ iFE.18 е много важно събитие за нашата компания, каза спортният директор на BMW Йенс Маркарт. – След месеци на отлично сътрудничество между инженерите от състезателния и производствения департамент, всички сега можем да видим резултата от нашата работа. Нямам търпение да видя колата на пистата в състезания.”

BMW ще вземе участие в следващия групов тест на отборите от Формула Е на пистата Калафат следващата седмица, след като пропусна първия такъв на трасето Монтебланко миналия месец. Тогава неочакван проблем с колата доведе до отлагане на пътуването за изпитанията до Испания.

Идният уикенд шампионатът се пренася в Европа, като 7-ия кръг ще се проведе по улиците на Рим. Квалификацията и състезанието ще бъдат на 14 април, събота. След 6 кръга лидер в шампионата в Жан-Ерик Верн със 109 точки от екипа на Techeetah. На 30 т. след него е Феликс Розенквист от Mahindra.