Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW остава с Уилямс

BMW остава с Уилямс

33
0

Много слухове се носеха в последно време относно проточването на подновяването на договора между отбора на Уилямс и BMW. Това подновяване трябваше да се състои още през януари, но след първите обезкуражителни тестове след първото появяване на новия FW25 нещата започнаха да се проточват. Разривът между партньорите бе в устите на всички, заговори се дори за собствен отбор на фирмата автопроизводител.
На пистата Имола все пак Марио Тайсен разсея тези слухове, като излезе с ясно изявление относно отношенията между BMW и Уилямс: “Договорът все още не е готов и ние се намираме в период на преговори. Става дума за дребни клаузи, за които трябва да се разберем, но аз съм убеден че до средата на сезона ще постигнем консенсус.”
BMW иска да има по-голямо влияние върху общата концепция за производството на шасито. “Знаем от тестовете, че новото Ферари ще бъде доста по-бързо от старото”, допълни още Тайсен. “Но от друга страна ние подобрихме доста нашето шаси и ние ще бъдем достатъчно конкурентноспособни, ако продължим да се развиваме така.”