ГП на след:
Последно състезание: OAE

BMW пуска и четвърта серия

10.02.2005 | Илчо Йорданов | коментара Германската компания разширява моделна си гама, като готви усилено моделите си от четвърта серия. Те ще се появят на пазара през 2006 г. и ще са базирани на новата тройка. С означението 3 ще се предлагат само версии седан и комби, докато купето и кабриолета ще бъдат на едно стъпало по-високо, означени като 4-та серия.

Естествено е, че и тя ще бъде с двигател монтиран отпред и задвижващ задните колела. Баварците едва ли някога ще изменят на традициите си.

Под предния капак ще бъдат вграждани различни 6-цилиндрови двигатели, като топ-версията М4 ще има 4-литров V8 с мощност малко над 400 к.с. Марката ще предлага на клиентите си и голям избор от съвременни дизелови агрегати.

Първо на пазара ще излезе купето, което бе заснето по време на окончателните тестове. От тях се вижда, че линията на BMW 4-Серия е стремителна, но плавна. Предният надвес е много къс, а задните колони са масивни. Дизайнът на предната част, независимо от камуфлажа си в момента, ще бъде доста по-различен от тройката. По-скоро предницата ще носи някои елементи от роудстъра Z4, което ще й придава изключително агресивен стил, различаващ я коренно от седана, който е насочен към други клиенти.

Основни конкуренти на четворката ще бъдат моделите на Mercedes-Benz от С-Класата, които разполагат с версия купе, както и модификации AMG.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти