Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Боб Фърнли стана президент на Макларън за Индикар

Боб Фърнли стана президент на Макларън за Индикар

46
0
Боб Фърнли
Боб Фърнли, снимка: Форс Индия

Боб Фърнли беше назначен за президент на Макларън относно проекта на тима за участие в 500-те мили на Индианаполис през следващия сезон. Надпреварата ще се проведе на 26 май 2019 г. и екипът от Уокинг ще участва само в нея.

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун вече обяви, че тимът е замразил плановете си за участие в цял сезон в сериите на този етап.

За Макларън в Инди 500 ще кара Фернандо Алонсо, за който това ще е второ участие в прочутата надпревара. Първото беше през 2017 г., когато испанецът се представи много добре и бе в челото, но отпадна в края с повреда в мотора.

Фърнли има голям опит в моторния спорт, като последно беше заместник-шеф на Форс Индия до миналия август, преди тимът да бъде закупен от консорциума на Лорънс Строл и Робърт да бъде освободен.

Фърнли ще трябва да изгради технически екип, който той да ръководи, и който ще има за задача изцяло да се фокусира върху подготовката за Индианаполис 500.  В същото време той трябва да оцени възможността за дългосрочно участие на Макларън в Индикар в бъдеще.

„Боб е фантастичен в ръководенето на операции и човек, който аз много уважавам, каза Зак Браун. – Неговия опит и способност да ръководи ще бъдат от съществено значение за нас в този проект. Той е особено талантлив в това да направи ефективни отбори и да извади максималното при ограничени ресурси.“