Начало Картинг Борис Барболов спечели първа победа в CFKC

Борис Барболов спечели първа победа в CFKC

73
0

Борис Барболов спечели първата си победа в Club F1 Kart Championship, след много силно каране , с което не остави шанс на съперниците си в провелия се втори кръг от шампионата, на писта Лаута в Пловдив, в събота 28 април. На квалификацията, Барболов остана 7-и, но с малко късмет и безгрешно каране, стигна до второто място в първи манш. Във втори манш, той отново имаше силен карт в ръцете си и не даде шанс на никой да го настигне, като първото място в манша му донесе и победата в състезанието. Втори завърши Илиан Димитров, спечелил първия манш също след много силно представяне, но останал без късмет и много слаба машина във втори манш. Все пак, той успя да се пребори за почетна позиция, донесла му нужните точки, за да остане втори в състезанието. Сензацията направи новака Георги Шопов, заел третата позиция на подиума, който също с доза късмет и силен карт, успя след посредственото представяне в първи манш, да заеме второ място във втори манш, донесъл му ценните точки и мястото на подиума в едва второто му състезание в CFKC.
Останалите 6 участника, достигнали до гонката на най-бързите, се бориха със зъби и нокти за по-предни позиции, като в крайна сметка се наложи да се даде предимство на тези, имащи по-голямо лично тегло от съперника, тъй като при сравнение на останалите показатели от маншовете между 3 двойки пилоти, те бяха абсолютно равни.
Във втора гонка, много силен дебют направи Румен Паунов, класирал се първи в гонката след двата манша и завършил общо 10-и в състезанието. След него остана Кристина Василева, оставила за пореден път хубави впечатления от своето каране. Местата до 16-о бяха запълнени от новаците в CFKC този сезон.
Състезанието беше едно от много красивите в CFKC, преминало без никакви инциденти, с множество сериозни, но чисти битки на пистата и в крайна сметка – удовлетворение и усмивки от страна на участниците.След този втори кръг, в шампионата поведе Илиан Димитров, който със своите 2 втори места събира най-много точки до момента. Плътно след него, с равни показатели, са Борис Барболов и Николай Димитров, на едва 4 точки от Илиан. Следващият кръг е след по-малко от месец, на писта Гравити парк до Благоевград.

Класиране от Лаута:
1. Борис Барболов
2. Илиан Димитров
3. Георги Шопов
4. Никола Николов
5. Чавдар Варийски
6. Николай Димитров
7. Любомир Патрашков
8. Красимир Цолов
9. Марио Динолов
10.Румен Паунов

Класиране в шампионата:
1. Илиан Димитров Wildfire 50
2. Николай Димитров Скудерия Ферари 46
3. Борис Барболов NA Blackfalcons 46
4. Любомир Патрашков Mefisto 34
5. Георги Шопов JAK Racing Team 31
6. Никола Николов Shadow Kart Team 31
7. Красимир Цолов Evil Team 31
8. Чавдар Варийски Wildfire 30
9. Георги Димитров NA Blackfalcons 22
10.Марио Динолов Pushin Unlimited 19

Класиране при тимовете:
1. Wildfire 81
2. New Age Blackfalcons 68
3. Скудерия Ферари 64
4. Mefisto 48
5. JAK Racing Team 47