Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Пожертвах баланс заради спирането

Ботас: Пожертвах баланс заради спирането

71
0
Валтери Ботас

Сериозни трудности с настройването на колата са причината за изоставането на Валтери Ботас дори спрямо темпото на съотборника му в Мерцедес Люис Хамилтън. Финландецът бе по-бавен не само в днешната квалификация, но и през целия уикенд. Шефът на тима Тото Волф обясни при срещата си с медиите тази вечер, че Валтери е постигал на моменти най-добри времена в секторите, но не в една и съща обиколка и е направил доста промени по настройките на колата, които не са дали резултат.

Финландецът обясни подробно малко по-късно, след като двамата се консултираха, че не е бил доволен от баланса в петък и са решили да го променят за последната тренировка. Получили са се обаче големи проблеми при спирането за първи-втори завой и в крайна сметка е трябвало да се върне към първоначалните реглажи въпреки жертването на малко баланс.

„От самото начало на уикенда не се чувствам комфортно в колата и днес бе доста трудно. Направихме различни опити да подобрим нещата, но не се получи така както го желаехме. Все пак имаше известен прогрес до края на Q3”, каза финландецът

Той обясни, че утре битката с Ферари ще е наистина трудна и че те имат малко предимство, но в състезание режимите и разликите са други.

Интересна ще е и работата на колите на дългите прави на Монца и ефектите на изтегляне. Те трябва да се ползват или избягват много прецизно, защото, както обясни Тото Волф след опитите и на Мерцедес в тази посока, изтеглянето на правите може да донесе малко предимство, но и загуби в завоите, където предната кола създава много турбуленция. Валтери пък обърна внимание и на работата на охлаждането и гумите.