Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас недоволен от износването на гумите на Мерцедес в Мексико

Ботас недоволен от износването на гумите на Мерцедес в Мексико

59
0
Валтери Ботас,Мерцедес

Валтери Ботас е останал недоволен от износването на гумите на болида си Мерцедес в Гран при на Мексико. Финландецът и неговият съотборник Люис Хамилтън трябваше да направят съответно 3 и 2 влизания в бокса.

В същото време първите двама Макс Верстапен и Себастиан Фетел изкараха дистанцията с по 2, а третият Кими Райконен дори само с един. Това остави Валтери 5-и, а Хамилтън 4-и, което обаче бе напълно достатъчно за Люис да спечели титлата този сезон.

„Щастлив съм за Люис, но не можем да бъде удовлетворени от състезанието ни, каза Ботас. – Беше много трудно. Стартът на надпреварата ни беше много добър, но след това започнахме да имаме трудности с гумите. Животът на гумите на това трасе беше много лош и завършихме състезанието с 3 спирания в бокса.

Това е с 2 повече отколкото очаквахме. Опитах се да пазя гумите, като гледах да не се пързалям, но въпреки това те се износваха много. Не знам защо имахме толкова трудности и с 3-те типа гуми и трябва да разберем. Мисля, че повечето от отборите имаха проблеми с гумите, но не толкова, колкото ние.“

Ботас освен това поздрави Хамилтън за спечелването на титлата, като обаче подчерта, че тимът трябва да продължи да натиска здраво и да работи, за да си осигури и титлата при конструкторите за 5-а поредна година.