Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Първата позиция щеше да е възможна с новия двигател

Ботас: Първата позиция щеше да е възможна с новия двигател

43
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас смята, че първата позиция в Гран при на Канада би била възможна ако е имал на разположение новата спецификация на задвижващата система на Мерцедес. Заради открит технически проблем в последния момент бе решено, нейното внедряване да бъде отложено за следващия кръг.

В същото време Фетел използва новата версия на мотора на Ферари, като изпревари Ботас в 3-ата част на квалификацията с 0.093 сек. А новият агрегат на Сребърните стрели би донесъл на Ботас и Хамилтън поне 0.1 сек на обиколка по-добро време.

„Квалификацията беше оспорвана и винаги е неприятно, когато си близо до това да си отпред, но в крайна сметка не си, обясни финландецът. – Но все пак стартирам от първа редица, което е добре за състезанието и съм доволен.

Мисля, че в първия си опит в Q3 взех почти всичко от колата. Но знаех, че има места, на които мога да подобря преминаването си. При втората обиколка обаче имах недозавиване и не знам защо. Но не смятам, че можех подобря времето си дотолкова, че да спечеля първата позиция.”

Люис Хамилтън, който се нареди едва 4-и след грешки и в двете си обиколки в 3-ата част, каза, че му е трудно да си обясни защо не е бил достатъчно бърз и е сбъркал на едно и също място 2 пъти.

„Беше трудна сесия за мен и не бях много по-бърз спрямо постигнатото до момента, каза британецът. – Обиколките ми не бяха добри. Състезателното ни темпо вчера беше много добро вчера и това в една обиколка също. Но днес нещата не се получиха.”