Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас вярва, че двамата с Хамилтън са свободни да се състезават

Ботас вярва, че двамата с Хамилтън са свободни да се състезават

61
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас продължава да вярва, че двамата с Люис Хамилтън се свободни да се състезават на пистата, въпреки случилото се в последния кръг в Гран при на Германия.

Тогава при рестарта на състезанието след периода на кола за сигурност финландецът атакува на 2 пъти съотборника си, но не успя да го изпревари. След което получи нареждане от главният стратег Джеймс Ваулфс да не предприема повече действия и да запази позицията си.

„Продължавам да вярвам, че двамата с Люис сме свободни да се състезаваме на пистата, каза Ботас по време на пресконференцията на ФИА в Унгария. – Уверен съм, че от отбора щяха да направят същото в Германия, ако аз бях отпред. Битката с Хамилтън беше оспорвана, но честна.“

Ботас обаче призна, че не е бил информиран за случилото се с Люис на входа на бокса и пресичането на линията, разделяща питлейна и пистата. И той не е знаел, че Люис е получил инструкция на натиска, за да отвори преднина в случай на санкция. В края тя бе 4.6 сек, което при времево наказание от 5 или повече секунди щеше да означава победа за Ботас.

Относно предстоящото състезание на Хунгароринг, Валтери не смята, че той и Люис са сред основните кандидати за победата: „Не можем да кажем, че сме фаворити за Унгария. Но ще бъде оспорвана битка между нас, Ферари и Ред Бул. Ако свършим добра работа, всичко е възможно.“