Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас загубил хидравлично налягане, Хамилтън недоволен от стратегията

Ботас загубил хидравлично налягане, Хамилтън недоволен от стратегията

70
0

Загуба на хидравлично налягане е причината за отпадането на Валтери Ботас в Гран при на Австрия. Финландецът се движеше на 2-а позиция до 14-ата обиколка, когато проблемът е дошъл изведнъж и това доведе до второто отпадане на Валтери за сезона след Баку.

„На старта превъртях много гумите и загубих позиции в първия завой. Но направих добро завръщане до 2-о място и бяхме в добра позиция като отбор, обясни финландецът. – Тогава дойде проблемът в 14-ата обиколка.

Загубих хидравлично налягане в завой 3 и не можех да превключвам предавки. Всичко се случи изведнъж без никакви сигнали за проблем преди това. Не съм имал такава повреда досега и трябва да намерим причината за нея и да оправим нещата. Отново нямах късмет.“

Другият пилот на Сребърните стрели Люис Хамилтън също не завърши след повреда. Той загуби налягане на горивото, но бе обезпокоен повече от грешката в стратегията на тима при виртуалната кола за сигурност. При режима на виртуален сейфтикар британецът не бе повикан в бокса за смяна на гуми, като бе начело. А тези зад него го сториха и след бокса си по-късно Хамилтън се върна на едва 4-а позиция.

„Колата беше бърза през целия уикенд и бяха най-добрите. Но да имаме две различни повреди в двете коли е много необичайно, каза Люис, който беше много ядосан по радиото за грешката в стратегията.

– Трябва да намерим изключително здрав метод и да оправим стратегията си. Ако колата не се беше повредила и бяхме с правилната тактика, щяхме да спечелим лесна победа. Имахме страхотна надеждност много години, но имам увереност в тима и ще се върнем, за да отговорим.“