Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Да съкратим на два дни надпреварите

Браун: Да съкратим на два дни надпреварите

33
0

Двудневен формат на Гран при уикендите е чудесна идея от гледна точка на пестене на средства според техническия директор на Ферари Рос Браун. В Япония тайфун причини “съкращаването” на тренировките и прехвърлянето на квалификацията за неделя и англичанинът изрази положително мнение относно възможно намаляване времетраенето на сесиите.
Винаги сме смятали, че три дни са може би твърде много – събота и неделя са напълно приемливо време за доброто провеждане на едно състезание. Подготовка в събота сутринта, квалификация следобед същия ден и състезание в неделя, а може и втора квалификация през този ден е нелоша перспектива – заяви Браун. – Има много възможности, които да разгледаме. Не са ни необходими три дни от гледна точка на отборите, но от перспективата на организаторите нещата може да изглеждат различни.
Идеята си техническият шеф на Скудерията подкрепи с довода, че екипите са подложени на убийствено темпо независимо дали сезонът е от 16 или 19 старта.
Механиците, техниците и инженерите ни са далеч от дома твърде дълго време, а и някои от тях участват в тестовете. Това е невероятно трудно – заяви Браун. – Имахме страхотен сезон, но беше трудно. Ако се увеличат състезанията, трябва да се намери и компромис с формата.