Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Взехме решението в интерес на Ферари и на шампионата при пилотите

Браун: Взехме решението в интерес на Ферари и на шампионата при пилотите

57
0

Техническият директор на Ферари Рос Браун оправда тактиката на Скудерията в днешната Гран при на Австрия.
– Рубенс беше спечелил състезанието, но в интерес на Ферари и на шампионата при пилотите взехме това решение.
Запитан дали действията им не са били против духа на спортсменство, той отговори:
– Вие твърдите така, но ние бяхме казали на пилотите си да не се състезават един с друг. Казахме и на Михаел, и на Рубенс да не натискат, така че всъщност не се състезавахме.
И двамата пилоти обаче като че ли не бяха особено съгласни с тази постановка. Те разговаряха веднага след слизането от болидите си. На подиума Михаел избута Барикело на най-горното стъпало на стълбичката. Междувременно публиката на пистата освирка церемонията по награждаването. Шумахер се качи при Рубенс едва когато засвири италианският химн, а след това дори отказа да вземе трофея за първото място. На пресконференцията след награждаването Барикело седеше по средата, където по принцип е мястото на победителя.
– Не съм особено доволен от ситуацията. Смятам, че никой от двама ни не е – заяви Михаел Шумахер. – Миналата година и аз участвах в решението, защото чувствах, че шампионатът е много по-оспорван. Преди състезанието тази година ме попитаха за това и аз казах, че не вярвам да има заповеди от страна на отбора. После внезапно ми се обадиха и казаха, че той ще се дръпне.
Въпреки цялото си недоволство обаче германецът защити отбора си с довода, че никога не знаеш какво може да се случи на следващото състезание, а целта е една – да се спечели шампионатът.
Самият Барикело не изглеждаше чак толкова разстроен като миналата година. Преди няколко дни той подписа договор с Ферари за още две години и днес заяви, че няма от какво да се оплаква.
– Това е нещо, което ме помолиха да направя. Мисля, че ще печеля победи и няма смисъл да се вдига шум.