Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Победата на Фетел е значителен резултат от техническа и психологическа гледна...

Браун: Победата на Фетел е значителен резултат от техническа и психологическа гледна точка

61
0

Отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун смята, че победата на Себастиан Фетел в Гран при на Великобритания е значителна от техническа и психологическа гледна точка.

Според британеца това не е повратен момент в шампионата, защото до края на сезона има още твърде много състезания. С успеха Фетел увеличи аванса си в генералното класиране от 1 на 8 точки пред Хамилтън, а Ферари дръпна на Мерцедес при тимовете с 20 т.

„Това беше 51-а победа за Себастиан във Формула 1, с която той се изравни с Ален Прост по успехи в Гран при, каза Браун. – Това не може да се счита като повратна точка, тъй като разликата е само 8 т., което е малко с оглед на това, че предстои половината сезон.

Но това определено е значителен резултат технически и психологически. Темпото на Хамилтън през цялото време беше изумително и кой знае какво щеше да се случи ако Фетел и Ботас не го бяха изпреварили на старта. Със сигурност обаче състезание, което трябваше да върне Люис начело в класирането, се превърна в такова за ограничаване на щетите.“

Браун очаква оспорваната битка за първото място в шампионата да продължи и през втората половина на сезона. „Във Ферари показаха, че са настигнали Мерцедес по отношение на развитието и възможностите си да вземат максималното от техническия си пакет“, каза още Рос.