Начало Moto News Бриджстоун са доволни от представянето на гумите им на Лосейл

Бриджстоун са доволни от представянето на гумите им на Лосейл

51
0

Бриджстоун са доволни от старта на втория им сезон като официален и единствен доставчик на гуми в мотоциклетната Гран при.

Всички пилоти в Катар миналата неделя стартираха с твърда задна гума, като единствено Мика Калио  избра меката смес, но имайки предвид сериозната битка между четиримата пилоти в челото, която продължи от началото до самия финал, твърдите гуми на Бриджстоун се показаха като изключително издържливи.

„Въпреки че по време на състезанието условията на пистата бяха най-студените през целия уикенд, както очаквахме – почти всички пилоти избраха твърди гуми и аз съм много доволен от представянето им. Само Мика избра мека задна гума, но за съжаление той падна още на третия тур и затова не можахме да сравним добре представянето на двете спецификации“, обясни мениджърът по развитието на Бриджстоун – Тору Убуката.

„Всичките пилоти от първата четворка бяха по-бързи от най-доброто време миналата година, което показва добро постоянство, а тримата най-бързи в състезанието дадоха топ-времената си в последната третина на надпреварата, което пък показва много добра издържливост“, добави той.