Начало Moto News Brough Superior пуска карбонов мотоциклет в Moto2

Brough Superior пуска карбонов мотоциклет в Moto2

86
0

От марката Brough Superior взеха решение да участват в клас Moto2 на световния шампионат с уайлдкард на пистата Силвърстоун. За Гран При на Великобритания екипът ще стартира с карбонов мотоциклет.

Това ще бъде най-интересният дебют на английския производител в шампионата. Марката ще излезе на историческото домашно трасе, но се смята за най-съвременната машина в този клас. Въпреки че марката Brough Superior се асоциира предимно с ретробайкове, машината, която са проектирали Taylormade Racing и John Keogh, няма нищо общо с типичните за марката мотори, като си приличат само по едно – те са мощни.

Новият Brough Superior Carbon 2 е направен, за да се намерят нови състезателни решения за подмяна на старите и скучни алуминиеви шасита, използвани от три десетилетия. Новият мотоциклет е направен на карбонова рама от типа монокок с интегриран резервоар за гориво. Това решение се среща често, когато става дума за карбонови рами. Интересно е и инженерното решение за предното окачване и за резервоара, който е преместен в задната част на мотоциклета, за да може по-добре да се свърже с двигателя. Това означава, че въздухът ще се движи по канали до разоложения в опашката радиатор.

Инженерите от Формула 1 Джон Макуилям и Стив Никълс също имат дял в конструкцията на Brough Superior Carbon 2. Байкът ще се задвижва от 600-кубиков двигател Honda, който е задължителен за всички мотоциклети от този клас. Пилот на мотоциклета Bennetts Brough Superior Carbon 2 ще бъде Люк Моси.Състезанието на Силвърстоун ще бъде на 31 август.