Начало Formula E News Буеми с важна крачка към титлата във Формула Е

Буеми с важна крачка към титлата във Формула Е

24
0

Себастиан Буеми от екипа на Renault e.dams направи важна крачка към спечелването на титлата във Формула Е този сезон. Швейцарецът беше най-бърз в квалификацията за последния кръг от шампионата за еГран при на Лондон по улиците на британската столица.

Така той се изравни по точки с Лукас ди Граси на върха в класирането преди самото състезание със спечеления полпозишън. Освен това Ди Граси остана едва 3-и в решетката, като беше изпреварен и от съотборника на Буми – Никола Прост. Разликата между Буеми и Ди Граси бе близо секунда.

За решителната част от квалификацията – Superpole се класираха Хайдфелд, Ди Граси, Оливър Търви, Прост и Буеми. Хайдфелд от екипа на Mahinda допусна грешка и за малко не се удари в стената. Още в първия сектор Ди Граси свали 0.5 сек, а в края на обиколката авансът му достигна 1.9 сек. Търви бе следващия на пистата и изостана на 0.7 сек то Лукас.

Никола Прост от Renault e.dams бе предпоследен на трасето и след блокиране на предно колело при спиране в първия сектор изглеждаше, че няма да има шанс, но до края направи страхотна обиколка и изпревари с 0.027 сек Ди Граси. Накрая фаворитът Буеми с другата кола на Renault e.dams свали близо секунда от времето на съотборника си и взе полпозишъна.

Състезание е днес от 18 часа българско време.