Начало Картинг Българският отбор в световния шампионат отново на подиума, този път на Мизано

Българският отбор в световния шампионат отново на подиума, този път на Мизано

40
0

Българският отбор SiteGround Racing Team в световния любителски шампионат по картинг – Соди, отново стигна до подиума в състезание. Това се случи на пистата Мизано в Италия, където след здрава битка Марио Динолов, Веселин Паунов и Венцислав Василев завършиха на 2-о място в крайното класиране. В началото на съботният ден времето бе мрачно, пистата – мокра, но след няколко тренировки мократа писта не беше проблем за нашия тим.

„Обиколките ни бяха много бързи и с равно темпо, но напече слънце и до старта на квалификацията пистата изсъхна напълно, разказва Паунов. – Квалификацията беше инфарктна, най-бързият ни пилот Веселин Паунов сломи психически Матео Бурзи от DRGM и спечели полпозишън от 20 отбора, като го побеждаваше на всяко минаване на старт-финала с хилядни.”

Състезанието стартира Венцислав Василев, който бе безгрешен и отвори аванс от 3 секунди преди първите спирания в бокса. Състезанието протичаше съвсем нормално и тактически коректно до средата, когато всеки един отбор трябваше да смени картинга си в бокса за презареждане.

„Поради проблем с комуникацията останахме повече на пистата от позволеното и получихме наказание и така изгубихме 10-секундният аванс който имахме, споделя още Паунов. – Това не ни попречи да сме бързи и да имаме безупречно темпо, но след смяната на картинг, втората машина бе значително по-бавна и имахме сериозно затруднение с изпреварванията на по-бавните отбори.

Поради това DRGM успяха да ни изпреварят и да спечелят състезанието, ние останахме втори, а останалите отбори на обиколка зад нас. Това е нашият трети подиум от общо три състезания с което показваме на какво сме способни и извоювахме уважение и приятелско отношение от едни от най-добрите отбори в света. За всичко това дължим безкрайни благодарности на нашият спонсор: SiteGround – Една от най-добрите компании за Web Hosting в Европа.”