Начало Картинг Българско момиче стана шампион по картинг на Австрия в своя клас

Българско момиче стана шампион по картинг на Австрия в своя клас

215
0

Ивон Симеонова стана шампион в първенството по картинг на Австрия в клас Ротакс Мини Макс. Тя записа убедителни победи и в двата последни кръга от шампионата, като завърши сезона с пълен актив от 6 успеха от 6 състезания.

Това беше втори сезон за българското момиче в класа след този през 2017 г., когато тя завърши на 3-о място в крайното класиране, въпреки че пропусна няколко състезания.

В петия кръг, което се проведе вчера пистата Speedworld Bruck a.d Leitha, NOL, Ивон разби конкуренцията още в квалификацията, като изпревари втория Симон с 0.8 сек. В състезанието дръпна още от самото начело и накрая го остави на половин обиколка зад себе си.

В последния 6-и кръг Симеонова отново стартира първа, като изпревари Симон с още по-голяма разлика 0.9 сек. В състезанието този път австриецът бе по-близо до Ивон, но нямаше шанс да я доближи и остана 2-и.

„Радвам се, записахме 6 победи от 6 кръга, коментира бащата на Ивон – Иво Симеонов, който е дългогодишен автомобилен състезател у нас от близкото минало. – Беше оспорвана битка със Симон, но Ивон побеждаваше винаги. Беше концентрирана във всяко състезание. Тя е първото българско момиче с такъв успех в картинга.