Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън с нетърпение очакват уикенда във Великобритания

Бътън и Хамилтън с нетърпение очакват уикенда във Великобритания

39
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

С особено големи очаквания ще започне седмицата на Гран при на Великобритания за Макларън. Тимът от Уокинг и двамата му британски пилоти се готвят за една от най-важните за тях надпревари през сезона.

Победата ми на Силвърстоун през 2008 г. бе един от най-прекрасните и удовлетворяващи моменти в цялата ми кариера във Формула 1. Тя е един от спомените, с които никога не се разделям – сподели Люис Хамилтън. – Тази година, разбира се, отиваме на един доста различен Сивърстоун. Доста неща са променени и по пистата, и в падока, но съм убеден, че хилядите фенове ще са толкова невероятни, колкото винаги преди това – те са едно от най-хубавите неща в Гран при на Великобритания.

Хамилтън допълни, че е с интерес очаква да види как ще повлияе на всички отбори забраната за обдухване на дифузьорите при спряно подаване на газ, както и че адаптацията към новото изискване ще направи уикенда особено тежък за инженерите.

Съотборникът му Дженсън Бътън – макар също да е шампион във Формула 1 – няма победа на родната писта. Най-добрият му резултат досега там е 4-и (от 2004 г.)

Въпреки това нямам търпение да се върна там. Миналия сезон за първи път карахме по новата конфигурация, но сега за първи път ще видим всичко като едно цяло, така както бе планирано първоначално. Има нови стартова линия, първи завой, нов е целият комплекс на питовете и падока. Всички те са фантастични и според мен ще потвърдят, че Силвърстоун е едно от най-добрите трасета в цял свят. Въпреки че на мен лично ще ми е малко странно да се наредя на грида в очакване да премина на пълна газ през Аби като първи завой! – заяви Дженсън.