Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън няма да има проблеми в Монако заради липсата на тестове, смята...

Бътън няма да има проблеми в Монако заради липсата на тестове, смята Вандоорн

63
0
Бътън

Щофел Вандоорн смята, че Дженсън Бътън няма да има проблеми с новата за него кола на Макларън MCL32 в Гран при на Монако, въпреки че не е тествал болида в реални условия на пистата.

Спред белгиеца тя не е много различна спрямо предшественика си в бавните завои. За старта в Монте Карло британецът ще замести Фернандо Алонсо, който в същия ден ще кара в 500-те мили на Индианаполис за екипа на Андрети Аутоспорт.

Досега Бътън е карал само на симулатора на тима, като в Уокинг предпочетоха той да прави това на конфигурацията в Монте Карло, вместо да кара на тестовете в Бахрейн миналия месец, тъй като трасето Сахир е много по-бързо и различно от това в Княжеството. В тази връзка, хора като Марк Уебър, заявиха, че това показва несериозно отношение от страна на Дженсън към завръщането му.

Според Вандоорн обаче Дженсън няма да има проблеми. „Мисля, че Бътън ще е добре, заяви Щофел. – Той е бил извън колата за малко време. Да, това е Монако, но трасето е много бавно. Той има 17 години опит във Формула 1, печелил е в Монако преди и не виждам какви проблеми ще има за него. Характеристиките на това трасе са такива, че ще е по-лесно за него да се адаптира към колата.“