Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън няма да тества болида на пистата преди Монте Карло

Бътън няма да тества болида на пистата преди Монте Карло

29
0

Дженсън Бътън няма да кара болида на Макларън преди началото на уикенда за Гран при на Монако на 25 май. В екипа от Уокинг не виждат смисъл британецът да изпробва колата преди това, тъй като това няма да му е полза заради спецификите на трасето в Монте Карло. Бътън досега не е карал новите болиди с много по-широки крила и гуми, които съответно имат много по-голяма притискаща сила, като за последно участва в Гран при на Бахрейн в края на миналия сезон.

Логично беше Бътън да кара на тестовете на Сахир на 18 и 19 април в дните след Гран при на Бахрейн. В Макларън обаче смятат, че за Дженсън ще бъде по-полезно да се концентрира върху работата в симулатора. Характеристиките на Сахир и Монте Карло са много различни, като пистата в Бахрейн има 4 много дълги прави с една по-технична секция. Докато трасето в Монако е изключително спънато и тясно.

„Дженсън прекара 17 години в F1. Той е карал коли с подобни нива на притискане, каквито имаме в спорта днес, заяви състезателният директор на Макларън Ерик Булие. – Стигнахме до съгласие, че ако кара тук на тестовете на Сахир или в тренировките в Барселона, това няма да е много полезно за него заради конфигурацията на пистите. Той е във форма и е готов да участва.”

Булие разкри, че всъщност Бътън е била единствената сериозна опция за тима, въпреки думите на изпълнителния директор Зак Браун от вчера, че екипът има и други възможности. Освен това Бътън е бил изключително щастлив от възможността да кара и лесно се е съгласил да замести Алонсо, който ще кара в Инди 500.