Начало BG спорт Ново рали, писти и планински в календара за 2019 г.

Ново рали, писти и планински в календара за 2019 г.

2477
0

Ново рали, писти и планински изкачвания ще има у нас през тази година. Това стана ясно след заседание на действащия УС на Българската федерация по автомобилен спорт, на което беше определен календара в различните дисциплини за 2019 г.

Централата преди седмица остана без лиценз към ФИА, който беше отнет от СБА заради по думите на председателя Емил Панчев „несигурността и двувластието в БФАС“ в последните месеци.

В националния рали шампионат ще има 6 надпревари – с една повече спрямо обявения в края на миналата година проектокалендар. Това е рали Бургас, което е предвидено за 18-20 октомври, и ще е последен кръг. Проектът за състезанието се подготвя от няколко години, като надпреварата ще бъде организирана от местния клуб АСК Вромос и АСК Скорпион.

Състезанията на планинско изкачване са с 2 повече спрямо предварителния календар. Ще има планинско Кюстендил – 3-4 август, организирано от Вромос Жакен, и планинско Гоце Делчев на 4-5 май. Последното ще бъде организирано от Дунев Рейсинг.

Още 2 състезания ще има в шампионата на Затворен маршрут. Те ще бъдат общо 6, като се възражда писта София след 10 годишно прекъсване благодарение на АСК София Кар Моторспорт (17-18 август). Ще има и писта Серес, която отсъстваше в проектокалендара. Тя ще се организира от Русе Кар Моторспорт.

Надпреварите на рали-спринт ще бъдат както бе предвидено първоначално – 4. Пълният календар на БФАС за сезона можете да видите тук.