Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Каталуня ще продължи да приема F1, заяви Чейс Кери

Каталуня ще продължи да приема F1, заяви Чейс Кери

71
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: ATP

Пистата Каталуня по всяка вероятност ще продължи да бъде домакин на Гран при на Испания във Формула 1. Това заяви изпълнителният директор на спорта Чейс Кери. Договорът на състезанието изтича след края на следващия сезон и засега не е подновен.

Затова тръгнаха слухове, че надпреварата може да отпадне от календара след 2019 г. В тази връзка Кери обаче заяви, че очаква в следващите месеци да бъде подписна нов контракт за домакинство.

„Целта ни е да подпишем ново споразумение с организаторите в Барселона, каза Кери пред испански медии. – Искаме да сме там в дългосрочен план. Почти мога да кажа, че искаме да сме там завинаги. Много скоро ще започнем преговори, за да видим дали ще намерим решение, което да е изгодно и за двете страни. Но все пак това не е единствената писта в Испания.”

Организаторите на Гран при на Канада пък обявиха, че не са притеснени от влизането на Маями в календара, което се очаква от следващия сезон. Според Франсоа Дюмонтие от организационния екип това второ състезание в САЩ няма да има влияние върху надпреварата в Монреал, която има договор за домакинство до 2029 г.