Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чака ни състезание само с един стоп, смята Малдонадо

Чака ни състезание само с един стоп, смята Малдонадо

55
0

Пастор Малдонадо направи впечатляваща квалификация днес в Монако и успя да се класира в топ 10, като изпревари своя съотборник в Лотус Ромейн Грожан и бе видимо доволен след края на деня в моторхоума на тима си.

Венецуелецът обясни, че вероятно би могъл да бъде и още малко по-бърз, но в тима изчакали с последното му излизане заради трафика. Той сподели и един интересен феномен – днес Лотус Е23 е успявал да загрее меките гуми за една обиколка, а дори на Мерцедес са били нужни две.

Пастор каза, че за него от началото на годината най-големият проблем е бил именно подготвянето на гумите в една обиколка и в това Грожан е бил по-добър в досегашните квалификации. Тръгвайки по-назад обаче, Малдонадо не е имал шанс за добро класиране в надпреварите.

Днес обаче нещата се развиха в негова полза, като той бе и много изчерпателен в своя анализ.

„Със сигурност има напредък в гъвкавостта на двигателя Мерцедес и това ни помага, но много важно бе как да се накарат гумите да работят. Радвам се, че се справихме с това”, каза венецуелецът. „Утре загряването им няма да е такъв проблем, защото колите ще са с много повече гориво, ще правим повече обиколки и всичко в тази посока ще е по-лесно.”

Малдонадо заяви, че няма никакво намерение да е агресивен нито на старта, нито след това: „Това е различно състезание от всяко друго. Да, мога да се опитам да взема позиция на старта, но това е много трудно тук, както и след това. Различно е от всяка друга писта и просто ще следя състезанието и съм убеден, че ще завърша по-напред, отколкото стартирам.”

На въпрос на ClubS1 дали тактиката може да му донесе успех предвид ниското износване на гумите при Лотус Пастор коментира възможния развой така: „Износването на гумите е много малко при всички и мисля, че ще гледаме едно дълго състезание само с един стоп. Няма да има кой знае каква възможност за игра със стратегиите, задните гуми малко повече се износват, но нищо съществено.”