Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Червена окупация

Червена окупация

46
0

От Йордан Севов

Михаел Шумахер и Ферари разбиха конкурентите си в Австралия и показаха на всички, които ги отписваха, че отново ще играят главна роля в шампионата. Въпреки добрите времена в последните тестове чак такава разгромна победа не се очакваше, но Ферари бяха по-бързи средно със секунда от всички други през целия уикенд.
Критикуваните от мнозина гуми Бриджстоун бяха сред основните козове на Ферари на континента на кенгурата. Японските продукти бяха издръжливи и бързи. Конкурентите изглеждат обезсърчени и съкрушени. Напук на всички прогнози за силата на Уилямс и Макларън смятаните за едва четвърта сила в Гран при французи от Рено бяха единственият опонент на червените. Уилямс донякъде успяха да ограничат щетите, класирайки се на четвърто и пето място. Но не местата в класирането, а разликите във времената за обиколка бяха сред главните тревожещи фактори за тима на Уилямс. Думите на Франк Уилямс и на пилотите му за титли преди състезанието в Австралия сега изглеждат направо смешни.
Не може да не кажем и “добри” думи за тима на Макларън.
Екипът на Сребърните стрели изглеждаше безобразно в Мелбърн и представянето им може да се опише само с две думи: ПЪЛЕН ПРОВАЛ! Колите на отбора не бяха нито достатъчно бързи, нито достатъчно надеждни. Райконен и Култард бяха много далеч от конкурентите си и породиха единствено съжаление. Въпреки хилядите километри тестове явно проблемите не са решени и не се вижда начин да бъдат решени въобще!