Начало Картинг ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО КАРТИНГ Е В НЕДЕЛЯ НА „ЛАУТА”

ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО КАРТИНГ Е В НЕДЕЛЯ НА „ЛАУТА”

75
0

Четвъртият кръг на Любителския шампионат по картинг BECK`S GRAND PRIX” & “LAUTA JUNIOR KARTING CUP” за сезон 2007 ще се проведе в неделя – 29-ти юли. Официалният старт ще бъде даден в 09:30 часа. Организаторите промениха началния час заради високите температури в града под тепепата. Общо 30 клиенти на пистата, регистрирали най-добрите времена за месеца, ще се включат в юлската надпревара. Най-добър резултат в 30-те времена за месеца записа Димитър Костадинов, който завъртя 870-те метра на пистата само за 00:52,643 мин. Той е и един от основните претенденти за призово класиране в състезанието. Средната възраст на участниците във финала за Юли е 26 години, основната група от тях са представители на Пловдив.
От този сезон Любителският шампионат е с нов регламент, основан на картинг коефициентът К, чрез който до някаква степен се равнопоставят пилотите. Коефициентът „К” е нововъведение на Картинг писта „Лаута” и увеличава времето за обиколка с 00:00,05 минути за всеки 2 килограма на човек с тегло под 86 кг. На всички участници, които тежат под 42 килограма се начислява най-високият коефициент. Подобен коефициент се използва в цяла Европа в любителски и професионални шампионати по картинг.
Участниците, разпределени в три серии, карат в нормална и обратна посока на писта „Лаута”. Класирането се прави на база средното време от пилотирането в двете посоки и коефициентът К. До финала достигат 9-те най-бързи участници /по трима от всяка серия/.
Месечният победител и двамата му подгласници получават правото да участват в Годишния финал в началото на Ноември. Освен тях ще бъдат запълнени и още 3 допълнителни квоти за голямото състезание в края на сезона. От тази година квотоите се разпределят на база възрастта на пилотите. 3 квоти получават състезателите под 18 години, толкова са отредени и за тези над 18 години.
Любителският шампионат по картинг се организира на писта „Лаута” съвместно с БФКС и с партньорството на BECK`S. Голямата награда за месечния победител е уикенд за двама в четиризвездния хотел „Белмонт” в Пампорово.