Начало Автомобили Citroen с 25 модела на парада по случай 120-годишнината на автомобилното изложение...

Citroen с 25 модела на парада по случай 120-годишнината на автомобилното изложение в Париж

53
0

По случай 120-годишнината на автомобилното изложение в Париж, на 30 септември ще се проведе исторически парад по улиците на Париж. В 10 ч, на площад Concorde ще бъдат изложени над 230 иконични автомобила. Парадът ще започне в 13 ч и автомобилите ще преминат през най-емблематичните места във френската столица – Place des Invalides, le quaiBranly,Champs-Elysées.

Citroën ще участва с 25 модела от своята история от първия Type A от 1919 до New C5 Aircross SUV от 2018, през популярните Traction Avant, 2CV, Ami 6, Méhari и дори U23! Моделите ще участват в процесията в хронологичен ред, от най-стария към най-новия.

Едно събитие, което не е за изпускане и ще бъде оценено от всички, които се интересуват от историята на автомобилите. Процесията на историческите модели, които са от музея Conservatoireна Ситроен и на колекционери, ще загатне какво да очакваме от Citroën следващата година по случай честването на 100-годишнината на марката.

Citroën обяви още, че от 1 ноември Пиер Льоклерк ще оглави отдела по дизайн на компанията. Той наследява поста от Александър Малвал, който беше на тази позиция от 2012 г. Негов директор ще бъде Жан-Пиер Пуле, който оглавява дизайна на цялата групаPSA. Постът той поема от Александър Малвал, който работи в групата от 2001, от 2012 е директор дизайн и който ще продължи своето развитие извън PSA.

Роден в Белгия, Пиер Льоклерк, на 46 г., е завършил транспортен дизайн в Art Center College of Design, Пасадина, Калифорния (USA)през 1998. След кратък престой в студио Ghia на Ford в Италия, през 2000 той се присъединява към BMW group в Калифорния и Мюнхен, където е работил по проекти за екстериорния дизайн на марките BMW, Rolls Royce и Mini. През 2011 той поема ръководството на дизайна на BMW M, най-престижната линия на BMW. През 2013 става дизайн директор на китайския производител Great Wall Motors, а през 2017 – дизайн директор на Kia Motors в Южна Корея.