Начало Автомобили Citroen представя обновени Berlingo и С4 в дни на отворени врати

Citroen представя обновени Berlingo и С4 в дни на отворени врати

46
0

Официалните вносители на Citroen в нашата страна от Автомотор Корпорация организират поредните дни на отворени врати. Това ще са 11, 12 и 13 юни във всички центрове на марката в страната. Всeки посетители ще имат възможност да получат специални предложения за цялата гама автомобили Citroen. В центъра на вниманието обаче ще са обновените бестселъри на бранда – С4 и Berlingo.

Лансираното през 2010 г. второ поколение C4 наистина постигнта отличен успех с над 450 000 произведени броя в завода в Мюлуз, Франция. Колата спечели клиентите с оборудване от по-висок клас при компактни външни размери, много добро пътно поведение и модерни двигатели. Елегантният дизайн и цялостен комфорт сега са подчертани с фейслифта на модела. Той вече има нови светлини, нов светлинен подпис, с LED тела и 3D ефект. Интериорът е с нови тапицерии и по-семпло бордно табло с нов сензорен 7 инчов екран в централната част.

Моделът е оборудван с модерни технологии като системата за достъп и потегляне „свободни ръце”, и системата за улеснено потегляне под наклон, системата за интелигентен контрол на задвижването и системата за наблюдение на мъртвата точка. 

Гамата е с двигатели от последно поколение, които допринасят за удоволствието от управлението и намаляването на разхода на гориво. При бензиновите версии откриваме 3-цилиндровите двигатели PureTech, а при дизеловите – двигателите BlueHDi, като всички те отговарят на нормите Евро 6.

В съчетание с технологията Stop & Start и използването на гуми с много ниско съпротивление в движение, тези двигатели достигат много нисък разход на гориво: от 3,3 л/100 км и 86 гр. CO2 при BlueHDi 100 S&S BVM и 4,8 л/100 км и 110 гр. CO2 при PureTech 130 S&S EAT6.
Забележителни показатели, които се дължат на използването на нова автоматична, а не пилотирана скоростна кутия EAT6.
Само през месец юни и юли Автомор Корпорация ще предложи: „лимитирана бизнес серия“ с бонус пакет оборудване(сензорен екран 7 инча, двузонов климатроник, Bluetooth, USB, фарове за мъгла, металик), като вариантът C4 FEEL PureTech N1/ 110 к.с. / Euro 6 е с:
– ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ – 288 лв. без ДДС МЕСЕЧНА ВНОСКА
– ПОЛЗВАНЕ НА ДАНЪЧЕН КРЕДИТ ПРИ 5 МЕСТА
– 5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ

Бизнес гамата на Citroen се допълва и от модела C3. Нови модификации в товарен вариант 3+1 места в помощ на Бизнеса предложени с нови двигатели BlueHDi75 и PureTech82 покриващи нормата EURO 6 с изключително ниски емисии на въглероден диоксид – съответно 93 и 104 г.

Що се отнася до модела Berlingo, oбновената версия бе представена в Женева през март. От появата му през 1996 г. от този модел бяха продадени 2,9 млн. автомобила и той е също изключително популярен в голяма част от света. Ситроен го прави сега още по-лусозен, добре оборудван и удобен. Макар у нас подобен тип автомобили да не се купуват във високи нива, удобствата не са за пренебрегване както в пътническите така и в работните версии.

Дизайнът е освежен с нови елементи – панели върху предната броня. В тях са фаровете за мъгла и дневните LED светлини, нова е и решетката. Добавени са нови цветове Gris Acier и Brun Moka, също допълват гамата и подчертават характера на автомобила.
Версиите Multispace са с опции за различни нива на окачването, независимите задни седалки, отваряемо задно стъкло; товарната версия, предлага кабината Extenso с 3 модулни предни места. И при този модел се предлагат нови тапицерии. Благодарение на новия 7-инчов екран автомобилът е със сериозни мултимедийни качества и навигация.

Двигатели са от последно поколение, технология BlueHDi при дизеловите версии. В зависимост от двигателя се предлага механична 6-степенна скоростна кутия, при Multispace отчита разход на гориво от 4,1 л/100 км и 109 гр. CO2 с двигателя BlueHDi 100.