Начало Автомобили Ситроен представя първите очила, които връщат удоволствието от пътуването

Ситроен представя първите очила, които връщат удоволствието от пътуването

171
0

Дългоочакваните летни ваканции, както и дългите пътувания свързани с тях сa вече тук. С широката употреба на смартфони и таблети, все повече деца и възрастни прекарват времето в което пътуват в четене. Много хора обаче страдат от морска болест. Над 30 милиона души в Европа се оплакват от хронично прилошаване по време на пътуване.

В отговор на този проблем, Citroën, марка отдадена на комфорта, представя SEETROËN, първите очила, които се справят с морската болест. Принципът на който функционират очилата SEETROËN е прост. Те съдържат цветна течност, благодарение на която се пресъздава линията на хоризонта и се разрешава конфликтът между сетивата.

Марка, която винаги е работила за подобряване на цялостния комфорт за всички пасажери на борда на автомобилите, Citroën днес представя първите очила, които решават проблема с морската болест – SEETROËN. Те няма да Ви помогнат да преодолеете трафика, но ще Ви предложат решение за един много широко разпространен проблем, който е хроничен за над 30 милиона европейци. Един от всеки трима души поне веднъж в живота си е имал симптоми на морска болест.

Взимайки опит от решение, което е разработено за моряци, Citroën дава възможност и на широката публика да се пребори с дискомфорта, който може да се появи както на лодка, така и в автомобил, автобус или самолет. Решението се казва SEETROËN.

Очилата SEETROËN използват технологията Boarding RingTM, разработена от едноименния стартъп, чиято база се намира във Вар, южна Франция. Парамедицинската разработка е патентована и тествана, и дава резултат в 95% от случаите.

Четири ринга, два разположени пред очите и два встрани, са пълни с движеща се течност, благодарение на която се пресъздава линията на хоризонта и се решава конфликтът между сетивата, който е причина за проблема.

За дизайна на очилата, марката се доверява на 5.5, дизайн студио, базирано в Париж, което много успешно успява да предаде свежият, прост и ергономичен стил, характерен за Ситроен. Резултатът е чифт очила, които изглеждат високотехнологични и са изработени от мек и приятен на допир материал.

Как точно работят? Сложете очилата веднага след като почувствате първите симптоми.

След около 10 – 12 минути очилата позволяват на съзнанието да ресинхронизира с  движението, възприето от вътрешното ухо, докато очите са насочени към неподвижен обект като смартфон или книга.

Свалете очилата и се насладете на остатъка от своето пътуване. Подходящи са за употреба от възрастни и деца над 10 години (когато вътрешното ухо е напълно развито).

Очилата могат да се споделят и могат да се носят върху диоптрични очила. Те са в продажба от днес на цена от €99 в онлайн магазина на Ситроен (lifestyle.citroen.com).

Вижте повече за продукта тук: https://youtu.be/rjqv8A5mFBA