Начало Рали Citroen Sport и Red Bull обединяват усилията си

Citroen Sport и Red Bull обединяват усилията си

118
0

Citroën Sport прие сред партньорите си и Red Bull, който се включва в програмата на Световния рали шампионат на FIA с екипажите Льоб /Елена и Сордо/Марти със Citroën C4 WRC.

Забележителният авторитет на марката, впечатляващите постижения на тима Citroën-Total (три световни шампионски титли при конструкторите и 4 последователни за Себастиан Льоб и Даниел Елена), както и изключителните личности, работещи за пилотите, по отличен начин се интегрират към духа на Red Bull, изобретател и световен лидер на енергийната напитка, компанията имаща сериозни амбиции да навлезе още по-широко на френския пазар.

Оливие Кеснел, директор на Citroën Sport приветства това сътрудничество, чието начало се поставя от следващия манш на шампионата в Аржентина на 27 март.
«Очаровани сме и с ентусиазъм приемаме този договор. Динамичният имидж на двете компании взаимно се допълват и това спонсорство ще допринесе за автомобилния спорт и Citroën – марката, която дългосрочно е ангажирана с рали шампионатите.»
Red Bull GmbH, компанията със седалище във Фушл ам Зее, в околностите на Залцбург в Австрия, присъства в повече от 130 страни в целия свят. Философията на Red Bull при реализиране на партньорството се състои в развитието на изключителни атлети и да подкрепят новаторски събития.

Red Bull се присъединява към спонсорите 2008 на отбора Citroën-Total : Pirelli, Le
Coq Sportif, Eurodatacar, Citroën Financement, Magneti-Marelli, Sabelt,
Transalliance, OZ Racing и Météo France Sports.

За Световния рали шампионат на FIA Citroen означава:
– 4 последователни световни титли на рали FIA ‘Пилоти и навигатори’
със Себастиан Льоб и Даниел Елена (2004/2005/2006/2007)
– 3 световни титли на рали FIA ‘Конструктори’
(2003/2004/2005)
– 3 световни титли на рали FIA ‘Джуниър’ (2001/2002/2005)
– 44 победи (от 1999 до Мексико 2008)
– 95 почетни места (от 1999 до Мексико 2008)