Начало Други Конуей, Лопес и Кобаяши спечелиха 6-те часа на Шанхай, екипажът на Алонсо...

Конуей, Лопес и Кобаяши спечелиха 6-те часа на Шанхай, екипажът на Алонсо втори

34
0

Екипажът на Тойота №7 с пилоти Камуи Кобаяши, Майк Конуей и Хосе Мария Лопес спечели 6-те часа на Шанхай, 6-и кръг от световния шампионат за издръжливост – WEC.

Те изпревариха само с 1.419 сек другия екип на Тойота с номер 8, за който караха Фернандо Алонсо, Казуки Накаджима и Себастиен Буеми.

Трети финишира екипът на SMP Racing с прототипа BR Engineering BR1-AER, за който караха бившият пилот от F1 Дженсън Бътън, Витали Петров и Мишаил Алешин. Те изостанаха на 1 обиколка от двете Тойоти. Това е първият подиум на британеца в WEC, който идва 1 седмица, след като стана шампион в японските GT серии.

Състезанието на 2 пъти беше спирано заради силен дъжд. До 4-ия час пилотите редовно трябваше да се съобразяват с жълти флагове. След това състоянието на пистата се подобри. Тойота №8 водеше първоначално, но загуби около 20 сек, тъй като трябваше да изчака червената светлина на изхода на бокса.

Тойота с номер 7 освен това направи един от питстоповете си при жълти флагове, когато всички коли така или иначе трябваше да минат през питлейна.

Осми в общото класиране и първия в клас LMP2 е екипажът на Jackie Chan DC Racing с Oreca 07, управляван от Хо-Пин Тунг, Стефан Ришелми и Габриел Обри.