Начало Автомобили Cullinan, първият SUV на Rolls-Royce с премиера в България

Cullinan, първият SUV на Rolls-Royce с премиера в България

89
0

За първи път у нас бе показан най-новият модел на Rolls-Royce – Cullinan. Премиерата бе свързана с оторизирането от Rolls-Royce Motor Cars на М Кар София като официален сервизен партньор.

Cullinan е името на най-големият нешлифован безупречен диамант, намиран някога. Това е автомобил с „приложимост на всякакви терени висок автомобил”,  както го определят от марката . От Rolls-Royce заявиха, че той е второто предложение на марката, което използва изцяло новата алуминиевата пространствена рамка на марката – Architecture of Luxury. Затова го наричат “Уникален и несравним с блясъка си, защото всеки фасет на Rolls-Royce Cullinan искри.”
Cullinan е оборудван с 6.75-литров, V-образен, 12-цилиндров двигател, който генерира максимална мощност от 563 конски сили при 5000 об/мин. и максимален въртящ момент от 850 Нм при 1600 об./мин. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч., а разходът на гориво е 15 л на 100 км.

Задвижващи и управляващи са и четирите колела на колата, която при желание от страна клиента може да бъде оборудвана с първата в сегмента уникална шумоизолирана преграда между пътническото и багажното отделение,  което е с обем 560 литра. Размерите на автомобила са дължина 5341 мм, широчина 2164 мм, височина 1835 мм и междуосие 3295 мм. Теглото на автомобила е 2660 кг.  
Rolls-Royce Cullinan  се предлага с уникален пакет, наречен Viewing Suite, който обещава да предложи на двама изключително интересна и изтънчена обстановка за наблюдение по време на поредното приключение. Пакетът се активира с бутон, след което от подподовото пространство на товарното отделение се изтеглят и разгъват чифт елегантни столове и коктейлна масичка.