Начало Formula E News Дисквалифицираха Абт от втория старт в Хонконг

Дисквалифицираха Абт от втория старт в Хонконг

47
0

Даниел Абт бе дисквалифициран от втория старт в Хонконг, първи кръг от четвъртия сезон на Формула Е. При техническия преглед след надпреварата, която той спечели, са били открити стикери на компоненти (инвертор и MGU), несъответстващи на регистрираните от екипа пред ФИА.

25-годишният пилот измъкна успеха в последните мигове от надпреварата и на подиума заяви, че „такива неща никога не ми се случват… но днес стана!” От Ауди Първоначално обявиха, че ще обжалват решението, но след това се отказаха от намерението си.

Засега обаче победата е за Феликс Розенквист (Махиндра), следван от Едоардо Мортара (Вентури). Мортара води в продължение на 23 тура и в самия край пропиля шанса си при опит да запише най-бърза обиколка. Той се завъртя в началото на финалния тур, позволявайки на Абт и Розенквист да го изпреварят. След това коментира, че му е трудно да намери думи, с които да опише чувствата си.

„Исках твърде много и допуснах глупава грешка. А трябваше просто да си взема победата…”, допълни обезсърчено Мортара.

Дисквалификацията на Абт означава и подиум за Мич Еванс. Това е първи успех за Ягуар Рейсинг от септември 2002 г. насам.

„Гордея се, че записвам първия подиум за Ягуар във Формула Е. Чувството е сладко-горчиво, защото Даниел е чудесен човек и ми е приятел. Но след труден първи сезон, този резултат е страхотна награда за упоритата работа на всички в тима ни”, заяви Еванс.